ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κονσέρβες συμπυκνωμένο κονσομέ βοδινού των 300 γρ.
90 γρ. πολύ λεπτά ζυμαρικά, π.χ. φιντελίνι ή σπαγκετίνη
φρέσκα φύλλα πλατύφυλλο μαϊντανό για γαρνίρισμα
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Για τα κεφτεδάκια:
1 πολύ χοντρή φέτα λευκό ψωμί, χωρίς την κόρα
30 ml γάλα
225 γρ. κιμά
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
30 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
30-45 γρ. χοντροκομμένα φύλλα πλατύφυλλο μαϊντανό
1 αυγό
μοσχοκάρυδο
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Φτιάχνετε τα κεφτεδάκια. Σε ένα μικρό μπολ τρίβετε το ψωμί, προσθέτετε το γάλα και το βάζετε στην άκρη να μουσκέψει. Εν τω μεταξύ, βάζετε τον κιμά, το σκόρδο, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και το αυγό σε ένα μεγάλο μπολ. Τρίβετε φρέσκο μοσχοκάρυδο κατά βούληση, το πασπαλίζετε στα υλικά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Στύβετε το ψωμί με τα χέρια σας για να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερο γάλα, μετά προσθέτετε το ψωμί στο μείγμα των κεφτέδων και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά με τα χέρια.
Πλένετε τα χέρια σας, τα ξεπλένετε με κρύο νερό, και μετά πλάθετε το μείγμα σε μπαλάκια, σε μέγεθος βόλου. Αδειάζετε τις δύο κονσέρβες κονσομέ σε μία μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, και μετά γεμίζετε τη μία κονσέρβα με νερό και το προσθέτετε. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το ζωμό να πάρει βράση.
Ρίχνετε τους κεφτέδες στο ζωμό, σπάτε τα ζυμαρικά σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτετε στη σούπα. Αφήνετε τη σούπα να πάρει βράση, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Σιγοβράζετε, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ζυμαρικά να είναι al dente: 7-8 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τη σούπα ζεστή σε μπολ που έχετε θερμάνει, και την πασπαλίζετε με το μαϊντανό και τη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Κύριο Συστατικό : Κιμά
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Γαλλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV