ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ,ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. φρέσκο σπανάκι
αλάτι
125 γρ. μπέικον
50 γρ. κρεμμύδια
75 γρ. βούτυρο
400 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
100 ml λευκό ξηρό κρασί
1,3 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ζεστό
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
30 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
20 ml. καρυδέλαιο ή σκούρο σησαμέλαιο

Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το ζεματάμε σε βραστό νερό ώστε να μαλακώσει. Το αφήνουμε να στραγγίξει καλά, το στύβουμε και το ψιλοκόβουμε. Κόβουμε το μπέικον κομματάκια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα ψιλοκόβουμε.
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το μισό βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον ώσπου τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε ώσπου να γίνει κι αυτό διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, ώσπου να πιεί όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε μια κουταλιά ζωμό με την κουτάλα της σούπας και ανακατεύουμε, ώστε να πιεί το ρύζι το υγρό. Προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και βράζουμε έτσι το ρύζι για 10’ περίπου.
Προσθέτουμε το σπανάκι και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε προσθέτοντας το ζωμό κουταλιά κουταλιά για 10’ ακόμη,ώσπου το ριζότο να αποκτήσει κρεμώδη υφή αλλά το ρύζι να κρατάει ακόμη. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τα καρύδια και την παρμεζάνα.
Αφήνουμε το ριζότο να σταθεί 3 λεπτά,δοκιμάζουμε και διορθώνουμε ξανά τη γεύση,έπειτα σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και ρίχνουμε από πάνω το καρυδέλαιο ή το σησαμέλαιο.

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ,ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ
Κύριο Συστατικό : Ρύζι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV