ΛΑΧΑΝΟΣΑΡΜΑΔΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 λάχανο μαλακό (έως 2 κιλά)
1/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο ή χοιρινό
2 χούφτες ρύζι
100 γρ. βούτυρο
1 φλιτζανάκι λάδι
1/4 κιλού ντομάτες
100 γρ. μπέικον
1 κρεμμύδι τριμμένο
2 αυγά
2 λεμόνια
2 κουταλιές αλεύρι
μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, λάδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ζεματάμε το λάχανο ολόκληρο για 2 – 3 λεπτά. Χωρίζουμε τα φύλλα του, κόβουμε τα κοτσάνια και τα στρώνουμε στην κατσαρόλα.
Για να ετοιμάσουμε τη γέμιση, ανακατεύουμε τον κιμά, το ρύζι, τις ντομάτες αλεσμένες, το κρεμμύδι ξυμένο, το μαϊντανό, τον άνηθο και το δυόσμο, όλα ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι και λάδι.
Τυλίγουμε στο κάθε φύλλο από μία κουταλιά γέμιση. Βάζουμε στη σειρά τους ντολμάδες μέσα στην κατσαρόλα Στο μεταξύ, έχουμε ζεστάνει τέσσερα φλιτζάνια νερό με το βούτυρο, το μπέικον ψιλοκομμένο και λίγο μοσχοκάρυδο.
Περιχύνουμε μ’ αυτό τους ντολμάδες, τους σκεπάζουμε μ’ ένα πιάτο και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Σερβίρουμε τους ντολμάδες σε μια πιατέλα και τους περιχύνουμε με το αυγολέμονο, που φτιάχνουμε.

ΛΑΧΑΝΟΣΑΡΜΑΔΕΣ
Κύριο Συστατικό : Λάχανο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV