ΦΑΣΟΛΙΑ ΑΣΠΡΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. άσπρα φασόλια
200 γρ. χωριάτικο χοιρινό λουκάνικο
1 κρεμμύδι
2 ώριμες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδου
1 φύλλο δάφνης
λάδι
αλάτι

Αφήνετε τα φασόλια στο νερό για 12 ώρες. Τα στραγγίζετε, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και τα καλύπτετε με κρύο νερό. Προσθέτετε το κομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τη δάφνη και λίγο λάδι. Στη συνέχεια τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά.
Όταν μισοβράσουν προσθέτετε το λουκάνικο και τις ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες. Τα αλατίζετε, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά. Όταν τα φασόλια έχουν βράσει βγάζετε τη δάφνη και τα κομμάτια του κρεμμυδιού. Τα αποσύρετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να σταθούν για μισή ώρα.
Σερβίρετε τα φασόλια με τη σάλτσα τους σε μια βαθιά γαβάθα ή σε ένα πιάτο σούπας.


Κύριο Συστατικό : Φασόλια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV