ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΜΠΙΖΕΛΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 λίτρο ζωμό λαχανικών
200 ml λευκό κρασί
8 φρέσκα κρεμμυδάκια
200 γρ. Φρέσκα μπιζέλια
60 γρ. βούτυρο
400 γρ. ρύζι για ριζότο
1 ματσάκι καυκαλήθρα
80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι

Ζεσταίνουμε το ζωμό με το κρασί ώσπου να πάρουν μια βράση. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Κόβουμε στη μέση τα μπιζέλια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια βαριά κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα μπιζέλια για 3’, τα βγάζουμε και τα φυλάμε στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το ρύζι για 2’ προσέχοντας να μην πάρει χρώμα. Σβήνουμε το ρύζι με το μείγμα ζωμού-κρασιού, έτσι ώστε να σκεπάζεται. Το αφήνουμε να πάρει βράση και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να πιεί τα υγρά του, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τον ζωμό, όποτε χρειάζεται,ώστε να καλύπτεται το ρύζι συνεχώς με υγρό, ώσπου να σωθεί ο ζωμός και το ριζότο να αποκτήσει κρεμώδη υφή, αλλά το ρύζι να κρατάει ακόμη. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 25’. Στο μεταξύ πλένουμε την καυκαλήθρα, την στεγνώνουμε και την ψιλοκόβουμε. Μόλις γίνει το ρύζι απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και την καυκαλήθρα.
Τέλος νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα σε ξεχωριστό μπολάκι.


Κύριο Συστατικό : Φρέσκα μπιζέλια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV