ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 φλιτζάνι ρύζι
250 γρ. καπνιστό μπακαλιάρο
30 γρ. βούτυρο
15 γρ. σκόνη κάρυ
αλάτι και πιπέρι
2 χτυπημένα αυγά
2 κ.σ. κομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια,σε κομμάτια των 2,5εκ.

Ξεπλένετε το ρύζι. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα και το καλύπτετε με νερό. Το αφήνετε να πάρει μια βράση και μετά το σιγοβράζετε 12’ μέχρι να πιεί όλο του το νερό. Το αφήνετε για 13’ και μετά το κρυώνετε.
Καλύπτετε τον μπακαλιάρο με βραστό νερό σε κατσαρόλα,τον αφήνετε να σιγοβράσει για 10’ και μετά να κρυώσει. Βγάζετε το δέρμα και τα κόκκαλα.
Ζεσταίνετε βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι,προσθέτετε το κάρυ και το ρύζι και τα ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και μετά το ψάρι. Όταν ζεσταθεί καλά ρίχνετε τα αυγά,τα ανακατεύετε μέχρι να ψηθούν.
Σερβίρεται αμέσως, γαρνιρισμένο με μαϊντανό και φρέσκα κρεμμυδάκια.


Κύριο Συστατικό : Καπνιστός μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV