ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΨΩΜΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1/2 κιλό φακές
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
5 σκελίδες σκόρδου
2 φέτες ψωμιού(προηγούμενης ημέρας)
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουταλιά κόκκινο πιπέρι
λάδι
αλάτι
8 κουταλιές χοιρινό λίπος

Βάζετε τις φακές σε νερό από την προηγούμενη ημέρα. Ξεφλουδίζετε και αλέθετε το κρεμμύδι. Κόβετε κατά μήκος τις ξεφλουδισμένες σκελίδες σκόρδου. Κόβετε σε κύβους την πιπεριά και σε τρίγωνα τις φέτες του ψωμιού και τις τηγανίζετε σε καυτό λάδι.
Σε μια χύτρα με κρύο νερό βράζετε τις φακές. Μόλις μισοβράσουν προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το κόκκινο πιπέρι, τη δάφνη και το αλάτι. Τελειώνοντας το βράσιμο τα στραγγίζετε. Σε μια πήλινη κατσαρόλα με ζεστό χοιρινό λίπος σοτάρετε τις φακές.
Τις ροδίζετε καλά και τις σερβίρετε στην ίδια κατσαρόλα με τα τηγανητά τρίγωνα ψωμιού.


Κύριο Συστατικό : Φακές
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV