ΚΡΕΜΜΥΔΟΥΛΙΑ ΑΠΟ ΝΑΟΥΣΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κιλά φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κιλά αρνάκι (σπάλα)
Δυόσμος
βούτυρο
λάδι
αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε μπαστουνάκια 2 εκατοστών περίπου και τα ζεματάμε. Στραγγίζουμε καλά και τα σοτάρουμε σε βούτυρο και λάδι μέχρι να χάσουν την ζωντάνια τους.
Τοποθετούμε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια με τον δυόσμο το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για μία ώρα περίπου.
Βουτυρώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας το τοποθετούμε σε ταψί και το ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 200 C° για 30 λεπτά.
Βγάζουμε το κρέας από το ταψί στρώνουμε τα μαγειρεμένα κρεμμυδάκια σε λεπτό ομοιόμορφο στρώμα, τοποθετούμε από πάνω το αρνάκι και ψήνουμε στους 180°C για 2ώρες τουλάχιστον, ανακατεύοντας τακτικά τα κρεμμυδάκια.
Ψήνουμε μέχρι το κρέας να αρχίσει να ξεκολλά από τα κόκαλα και το φαγητό να μείνει με το βούτυρο του.


Κύριο Συστατικό : Κρεμμύδια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 3 Ώρες
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV