ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 μικρά κοτόπουλα
1/4 κιλό μανιτάρια
1/2 κιλό καρδιές αγκινάρας
3 μικρά κρεμμύδια
1/2 κιλό πατάτες
μαϊντανός
τριμμένο πιπέρι
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
λάδι
αλάτι

Αφαιρείτε τα εντόσθια και πλένετε τα κοτόπουλα. Τα κόβετε στη μέση κατά μήκος και τα αλατοπιπερώνετε. Ξεφλουδίζετε και αλέθετε τα κρεμμύδια. Πλένετε και κόβετε στα τέσσερα τα μανιτάρια και τις αγκινάρες. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες πάχους 1εκ.
Τοποθετείτε μια κατσαρόλα στη φωτιά με λάδι και σοτάρετε τα κοτόπουλα ομοιόμορφα για 5’. Προσθέτετε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί ρίχνετε το κόκκινο κρασί και το αφήνετε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το ζουμί. Προσθέτετε τις πατάτες,τις αγκινάρες και τα μανιτάρια. Ρίχνετε 2 ποτήρια νερό,δοκιμάζετε αν χρειάζεται αλάτι και αφήνετε την κατσαρόλα σκεπασμένη σε χαμηλή φωτιά για 50’.
Σερβίρετε τα κοτόπουλα με τα λαχανικά σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV