ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΣΚΑΝΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου
αλάτι, πιπέρι
Για τη μαρινάδα:
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου
6 φύλλα φασκόμηλο

Χωρίζουμε στη μέση το κοτόπουλο. Ενώνουμε το φτερό και το πόδι με ένα σουβλάκι και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα ρηχό πιάτο, και βάζουμε μέσα τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά στο γκριλ, από κάθε πλευρά. Ραντίζουμε συχνά με τη μαρινάδα ενώ ψήνουμε. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και χύνουμε πάνω του το χυμό του ταψιού.
Το σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και ξεροψημένο ψωμί.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά & 4 Ώρες μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 ώρα & 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV