ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ΜΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
800 γρ. φιλέτο ψαριού με σφιχτή σάρκα
8 σκελίδες σκόρδο
5 μικρές κόκκινες πιπεριές τσίλι
4 λάιμ
5 κλωνάρια κολίανδρος
100 γρ. σάλτσα ψαριού
30 γρ. ζάχαρη
8 κλωνάρια λεμονόχορτο

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Πλένουμε τις πιπεριές τσίλι μέσα και έξω και τις ψιλοκόβουμε. Στύβουμε τα λάιμ, πλένουμε τον κολίανδρο, τον τινάζουμε να στραγγίσει και κόβουμε τα φυλλαράκια.
Αναμειγνύουμε το σκόρδο, το τσίλι, το χυμό λάιμ, τα φυλλαράκια κολίανδρου, τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη και τα βάζουμε στην άκρη.
Πλένουμε το λεμονόχορτο και το κόβουμε σε σχήμα φυσερού. Πλένουμε τα φιλέτα ψαριού, τα στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε 4 κομμάτια.
Βάζουμε στο καλαθάκι για μαγείρεμα σε ατμό το λεμονόχορτο και από πάνω το ψάρι. Τα βάζουμε πάνω από κοχλαστό νερό για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι. Σερβίρουμε με ρύζι.


Κύριο Συστατικό : Ψάρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Ατμός
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV