ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΤΥΛΙΓΜΕΝΕΣ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΜΕ PESTO ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΕΛΙΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

για το PESTO ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΕΛΙΩΝ
200 γρ. πράσινες ελιές
6 σκελίδες σκόρδο
3 κλωναράκια Φρέσκο κόλιανδρο
70 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
400 ml ελαιόλαδο
σκόνη wasabi
αλάτι και πιπέρι
για τις σαρδέλες
600 γρ. σαρδέλες
200 γρ. αμπελόφυλλα
λίγο λάδι για την επάλειψη
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ανοίγουμε την κοιλιά από τις σαρδέλες και βγάζουμε το κόκκαλο χωρίς να τις αποκεφαλίσουμε, αφήνοντας τις και με την ουρά τους. Στο Thermomix ρίχνουμε όλα τα υλικά του PESTO και χτυπάμε ανοιγοκλείνοντας το μηχάνημα για να μην γίνουν εντελώς πουρές.
Αλατοπιπερώνουμε τις σαρδέλες και τις τυλίγουμε με το αμπελόφυλλο σφιχτά αφήνοντας την ουρά απ έξω. Αλατοπιπερώνουμε τα αμπελόφυλλα και τα αλείφουμε με μπόλικο λαδάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε με την συνοδεία του pesto.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Σαρδέλες
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γκρίλ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV