ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό χταπόδι
1/2 κιλό μακαρονάκι κοφτό
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτα
200γρ. λάδι
πιπέρι
ελάχιστο αλάτι
1 φύλλο δάφνης

Βράζετε το χταπόδι μέσα σε κατσαρόλα με λίγο νερό και ένα φύλλο δάφνης για 20’. Το βγάζετε,το βάζετε σε τρυπητό να στραγγίξει και το κόβετε σε μικρά κομμάτια, 5 εκ. περίπου.
Τρίβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε με το λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Ρίχνετε το χταπόδι και το ζουμί που το έχετε βράσει, την ντομάτα, το νερό που θα χρειαστεί για να βράσουν τα μακαρόνια και το αφήνετε να βράσει για 30’ ακόμη. Προσθέτετε αν χρειαστεί και άλλο νερό. Ρίχνετε τα μακαρονάκια και τα αφήνετε όλα μαζί να βράσουν όσο χρειάζεται για το ζυμαρικό.
Το φαγητό σερβίρεται κρύο ή ζεστό και συνοδεύεται με σαλάτα εποχής.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV