ΦΙΛΕΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 κομμάτια φιλέτο χοιρινό (200 γρ. το καθένα)
20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
3 ξινόμηλα καθαρισμένα και κομμένα σε τέταρτα
Χυμός ½ λεμονιού
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλαδί θυμάρι
100 γρ. βούτυρο
100 ml. κονιάκ
1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
200 ml. σκούρο ζωμό κρέατος δεμένο (braten sauce ή demi glas)
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλετάκια αλατοπιπερωμένα, μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το θυμάρι και τα βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200οC.
Βγάζουμε τα φιλέτα από το τηγάνι. Φλαμπάρουμε με το μισό κονιάκ, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό, βράζουμε για λίγο και προσθέτουμε την κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σουρώνουμε την σάλτσα.
Σε ένα άλλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα και τα δαμάσκηνα. Φλαμπάρουμε με το υπόλοιπο κονιάκ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού.



Κύριο Συστατικό : Χοιρινό φιλέτο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV