ΦΙΛΕΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΟ ΜΕ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ, ΠΟΥΡΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

200 γρ. χοιρινό
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
4 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι
λίγο κρασί κόκκινο
100 γρ. κουνουπίδι
100 γρ. μπρόκολο
αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σοτάρουμε το φιλέτο με την ζάχαρη, το βαλσαμικό, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να καραμελωθεί.
Το ψήνουμε στο φούρνο με την σάλτσα του, προσθέτοντας λίγο ζωμό, για 20 λεπτά στους 200ο C.
Βράζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι, αφήνουμε να στραγγίξουν και κάνουμε πουρέ χωριστά.
Σε ένα κουπάτ (φόρμα ανοιχτή πάνω- κάτω), βράζουμε τον πουρέ κουνουπίδι, μια τρώση παρμεζάνα και προσθέτουμε τον πουρέ μπρόκολο.
Βγάζουμε το φιλέτο από τον φούρνο, κόβουμε διαγώνια, ρίχνουμε την σάλτσα και τραβάμε προς επάνω το κουπάτ, ώστε να έχει δύο χρώματα ο πουρές.


Κύριο Συστατικό : Χοιρινό φιλέτο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV