ΦΕΤΕΣ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 μεγάλες φέτες τόνο
300 ml ξινόμαυρο κρασί
200 ml μοσχαρίσιο ζωμό
300 ml ζωμό ψαριού φτιαγμένο με κόκκινο κρασί
50 γραμ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (μόνο το άσπρο μέρος)
60 γραμ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μικρό μπουκέ γκαρνί
50 ml κρέμα γάλακτος
200 γραμ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
Αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε καλά τα φιλέτα του ψαριού και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο. Τα αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές και τα αφήνουμε σε δροσερό μέρος μέχρι να φτιάξουμε τη σάλτσα.
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Αναβράζουμε σε χαμηλή φωτιά και συμπυκνώνουμε μέχρι να σιροπιάσει ελαφρά. Αφαιρούμε το μπουκέ γκαρνί, προσθέτουμε την κρέμα και αναβράζουμε καλά τη σάλτσα. Στη συνέχεια την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι σε ένα καθαρό κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το βούτυρο σιγά-σιγά, χτυπώντας με σύρμα μέχρι η σάλτσα να γίνει πλούσια και γυαλιστερή. Αλατοπιπερώνουμε και την κρατάμε ζεστή.
Παίρνουμε τα φιλέτα του τόνου και τα χαράζουμε από τη μια πλευρά. Σε ένα τηγάνι με ραβδώσεις (εάν δεν υπάρχει μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τεφάλ), αφού λαδώσουμε ελαφρά την επιφάνειά του, τοποθετούμε ένα κλαδάκι δεντρολίβανο και περνάμε τις φέτες του ψαριού και από τις δύο πλευρές μέχρι να κάνουν κρούστα. Τελειώνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 5 λεπτά. Στρώνουμε τη σάλτσα στον πάτο του πιάτου και τοποθετούμε από πάνω το ψάρι. Σε κάθε φέτα βάζουμε 2-3 κλωστές ελαιόλαδο αρωματισμένο με μαστίχα και στολίζουμε με μία φουντίτσα δεντρολίβανο.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Τόνος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV