ΜΠΟΥΓΙΑΜΠΕΣΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. λαυράκι
100 γρ. μύδια
100 γρ. γαρίδες
2 γρ. σαφράν
200 γρ. κρεμμύδια ξερά
20 γρ. σκόρδο
200 γρ. πράσο
600 γρ. ντομάτες
50 ml. ελαιόλαδο
100 γρ. φοινόκιο
20 γρ. σπόροι φοινόκιο
30 γρ. πελτές
20 γρ. μαϊντανός
10 γρ. θυμάρι φρέσκο
5 γρ. Ξύσμα πορτοκαλι
500 ml. ζωμός ψαριού
2 λίτρα νερό
5 γρ. αλάτι
3 γρ. πιπέρι
5 γρ. δάφνη

Καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τα ψάρια. Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κεφάλι και το έντερο από την πλάτη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι το πράσο και το φοινόκιο.
Σοτάρουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά χωρίς τα λαχανικά να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε την τομάτα τον πελτέ τους σπόρους από το φοινόκιο τα κεφάλια από τις γαρίδες το πορτοκάλι , το θυμάρι και την δάφνη ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ζωμό και το νερό ,το σαφράν και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ξαφρίζοντας καθ’ όλη την διάρκεια.
Περνάμε τον ζωμό από σίτα και τον βάζουμε σε μια καινούργια κατσαρόλα. προσθέτουμε τα ψάρια και τα μύδια. Όταν τα μύδια ανοίξουν προσθέτουμε τις γαρίδες αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 2 ακόμη λεπτά.


Κύριο Συστατικό : Λαυράκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Λ. Λαζάρου


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV