ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κοτόπουλο ψητό και καθαρισμένο κρατάμε μόνο τα ψαχνά
μια δόση μπεσαμέλ
200 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη
200 γρ. φέτα
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρούς κύβους και ψημένες με το ζουμί της κότας

Ψήνουμε ένα μέτριο κοτόπουλο με αλάτι, πιπέρι, λίγο βούτυρο και ρίγανη. Του αφαιρούμε τα ψαχνά και τα κάνουμε μουρελάκια. Κρατάμε και σουρώνουμε τη σάλτσα και ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο. Παίρνουμε μερικά πήλινα σκεύη.
Αφού ψηθούν οι πατάτες βάζουμε στο κάθε πήλινο στον πάτο μια στρώση πατάτες. Επάνω μια στρώση μουρελάκια κοτόπουλο.
Κόβουμε την φέτα σε κομμάτια και τη μοιράζουμε ενδιάμεσα στα πήλινα. Κόβουμε και το Σαν Μιχάλη το μισό σε κυβάκια και το μοιράζουμε στα πήλινα. Μοιράζουμε την υπόλοιπη σάλτσα στα πήλινα.
Φτιάχνουμε μια δόση μπεσαμέλ. Το οποίο στο τέλος που τη φτιάξαμε ρίχνουμε το υπόλοιπο Σαν Μιχάλη αφού το έχουμε ξύσει σε ψιλό τρίφτη.
Ρίχνουμε στο κάθε πήλινο επάνω μια χοντρουλή στρώση μπεσαμέλ. Το ψήνουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρεται ζεστό.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Συνταγή από τον Παναγ.Ζαράνη


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV