ΑΡΝΙΣΙΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΖΙΓΚΑΡΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

½ κιλό Αρνίσια παιδάκια
100 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
σάλτσα ψητού
50 γρ. φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
100 γρ. γλώσσα μοσχαρίσια κομμένη ζουλιέν
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ζητάμε από τον χασάπη να κόψει τα παϊδάκια και να καθαρίσει το κόκκαλο ώστε να προεξέχει. Τα χτυπάμε για να γίνουν σνίτσελ και αλατοπιπερώνουμε. Αλευρώνουμε τα σνίτσελ και τα περνάμε από χτυπημένο αβγό και έπειτα φρυγανιά τριμμένη.
Τηγανίζουμε σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα. Καθώς ετοιμάζουμε την σάλτσα ζιγκαρά τοποθετούμε τα σνίτσελ πάνω σε απορροφητικό χαρτί ώστε να απορροφήσει το πολύ λάδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, ρίχνουμε τα μανιτάρια, το μπέικον και την πιπεριά και σβήνουμε με άσπρο παλαιωμένο κρασί. Έπειτα, προσθέτουμε την σάλτσα ψητού, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα να βράσει.
Αν χρειαστεί το δένουμε ελαφρώς. Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε τα παιδάκια.
Σερβίρουμε με πατάτες ντισέζ και λαχανικά βουτύρου, δηλαδή κολοκυθάκια, καρότο και φασολάκια σοταρισμένα με βούτυρο.


Κύριο Συστατικό : Αρνίσια παιδάκια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV