ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 δόση σάλτσα μπολονέζ
150-250 ml ζεστό ζωμό βοδινού
12 φύλλα λαζάνια που δεν χρειάζεται να τα βράσετε από πριν
50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Για τη μπεσαμέλ:
50 γρ. φλιτζανιού βούτυρο
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
900 ml ζεστό γάλα
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° βαθμούς. Αν η σάλτσα μπολονέζ είναι κρύα, πρέπει να την ξαναζεστάνετε. Όταν έχει ζεσταθεί, ρίχνετε όσο ζωμό χρειάζεται για να γίνει αρκετά ρευστή.
Φτιάχνετε τη μπεσαμέλ. Λιώνετε το βούτυρο σε μία μέτρια κατσαρόλα, προσθέτετε το αλεύρι, σιγοβράζετε για 1-2 λεπτά και συγχρόνως ανακατεύετε. Προσθέτετε το γάλα σταδιακά και ανακατεύετε γρήγορα. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει βράση και ανακατεύετε, μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή και ομοιόμορφη. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε για να αναμιχθούν καλά τα υλικά και κατεβάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Απλώνετε το ένα τρίτο περίπου της σάλτσας μπολονέζ σε ένα ταψί. Περιχύνετε τη σάλτσα μπολονέζ με το ένα τέταρτο περίπου της μπεσαμέλ, και από πάνω στρώνετε τέσσερα φύλλα λαζάνια. Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις δύο φορές ακόμη. Μετά, απλώνετε πάνω από την τελευταία στρώση λαζάνια και την υπόλοιπη μπεσαμέλ και πασπαλίζετε ομοιόμορφα την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνετε τα λαζάνια στον φούρνο για 40-50 λεπτά, ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι μαλακά αν τα τρυπήσετε με πιρούνι. Αφήνετε τα λαζάνια για 10 λεπτά περίπου πριν τα σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Σάλτσα μπολονέζ
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV