ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

115 γρ. ανθούς μπρόκολου, χωρισμένους σε πολύ μικρά κλαδάκια
50 γρ. βούτυρο
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα κομμένα σε πολύ λεπτές λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
400 γρ. πένες
120 ml ξηρό λευκό κρασί
200 ml κρέμα γάλακτος
90 γρ. τυρί γκοργκοντζόλα, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

Ρίχνετε το μπρόκολο σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Το αφήνετε να πάρει μία βράση για 2 λεπτά, το στραγγίζετε σε ένα τρυπητό και το ξεπλένετε με κρύο νερό κάτω από τη βρύση. Το τινάζετε για να φύγει το περισσότερο νερό και το αφήνετε στην άκρη να στραγγίσει καλά.
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή μία κατσαρόλα και προσθέτετε το κοτόπουλο και το σκόρδο μαζί με αλάτι και πιπέρι. Το τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, ή μέχρι να ασπρίσει.
Εν τω μεταξύ, βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Ρίχνετε το κρασί και την κρέμα πάνω στο μείγμα με το κοτόπουλο και τα ανακατεύετε καλά. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά περίπου, ή μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό και να πήξει ή σάλτσα, ενώ συγχρόνως ανακατεύετε. Προσθέτετε το μπρόκολο, δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε, ώστε να ζεσταθεί καλά και να αναμιχθεί με το κοτόπουλο. Δοκιμάζετε και συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στη σάλτσα. Προσθέτετε το τυρί γκοργκοντζόλα και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV