ΡΥΖΙ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1/2 κιλό ρύζι
2 κιλά χταπόδι
4 κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
2 ντομάτες
1/2 κουταλιά κόκκινο πιπέρι
1/4 κούπας λάδι

Πλένετε το χταπόδι κάτω από άφθονο τρεχούμενο κρύο νερό. Βάζετε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού.
Βάζετε το χταπόδι να βράσει μέχρι το νερό να αρχίσει να κοχλάζει και το βγάζετε. Τα ξαναβάζετε και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τρεις φορές. Τέλος, το αφήνετε να βράσει αρκετά σε δυνατή φωτιά.
Σε μια πήλινη κατσαρόλα με ζεστό λάδι, σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, την πιπεριά, τις ξεφλουδισμένες και αλεσμένες ντομάτες, το κομμένο χταπόδι και το κόκκινο πιπέρι. Ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσουν τα υλικά. Μόλις σοταριστεί το μείγμα, προσθέτετε μια κουτάλα από το νερό όπου έχετε βράσει το χταπόδι.
Το αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά, προσθέτοντας επιπλέον νερό, εάν δείτε ότι το μείγμα αρχίζει να πήζει πολύ. Ρίχνετε το ρύζι και σοτάρετε για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε περίπου 1 λίτρο νερό. Αλατίζετε και το αφήνετε να βράσει για 20 λεπτά περίπου.
Το αποσύρετε από τη φωτιά και το σερβίρετε ζεστό.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV