ΠΕΝΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

300 γρ. Πένες
2 κουταλιές Λάδι
6 στραγγισμένα, σε κομμάτια φιλέτα Αντσούγιες
1 κουταλιά Κέτσαπ
20 μαύρες Ελιές, σε φετάκια
1 κουταλιά Ξύδι
1 σκελίδα λιωμένο Σκόρδο
10 φυλλαράκια φρέσκο Βασιλικός
100 γρ. φιλέ Παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο μαύρο Πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι και στραγγίξτε τες. Ζεστάνετε το λάδι στην κατσαρόλα που έβρασαν οι πένες και ρίξτε μέσα τις αντσούγιες, τον πελτέ ντομάτας, τις ελιές, το ξίδι, το σκόρδο, το βασιλικό κι ανακατέψτε τα επάνω στη φωτιά 1'-2'.
Αν χρησιμοποιήσετε άσπρα σπαγγέτι, προσθέστε στη σάλτσα 1 κουταλάκι θρυματισμένες πιπερίτσες τσίλι που θα δώσουν την καυτερή γεύση. Ρίξτε μέσα στη σάλτσα τις πένες κι ανακατέψτε τα απαλά, να ενωθούν.
Σερβίρετε τα σε ζεστά πιάτα και πασπαλίστε τα με την παρμεζάνα. Τρίψτε μπόλικο μαύρο πιπέρι με το μύλο πιπεριού επάνω από κάθε μακαρονάδα.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Ελιές
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Μάριος Γλύκας


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV