ΡΟΣΜΠΙΦ ΣΕ ΣΑΛΤΣΑ PENANG

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

450 γρ. Ροσμπίφ
400 ml γάλα ινδικής καρύδας
2 κ.σ.φιστικέλαιο
5 κ.σ. πάστα penang
8 φύλλα καφίρ λάιμ φρέσκα ή κατεψυγμένα
2 κ.σ.σάλτσα ψαριού
1 κ.γ.ζάχαρη φοίνικα
1 κόκκινη πιπεριά τσίλι σε λεπτές ροδέλες για γαρνίρισμα

Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας. Το κόβουμε σε φέτες μεγέθους 5x2x3 και το βάζουμε στην άκρη. Παίρνουμε από το γάλα ινδικής καρύδας 4 κ.σ. από το πηκτό που επιπλέει στην επιφάνεια και το ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι ή στο γουόκ σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το φιστικέλαιο, την πάστα penang και 6 φύλλα καφίρ λάιμ, τα οποία έχουμε πλύνει προηγουμένως. Τα τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδοκοκκινήσει και να μυρίσει ευχάριστα η πάστα. Το λάδι πρέπει να ξεχωρίσει και να επιπλέει.
Προσθέτουμε το κρέας και τηγανίζουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα ινδικής καρύδας, ανακατεύουμε και προσθέτουμε περίπου 120ml νερό. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και δυναμώνουμε τη φωτιά ώστε να κοχλάσουν.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει παχύρρευστη η σάλτσα και να ψηθεί το κρέας. Πλένουμε τα υπόλοιπα φύλλα λάιμ, τα οποία πρέπει να είναι τρυφερά, και τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
Αφαιρούμε την κεντρική σκληρή ίνα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες. Βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένη πιατέλα και σερβίρουμε αφού γαρνίρουμε με τις ροδέλες τσίλι και τις λωρίδες φύλλων λάιμ.


Κύριο Συστατικό : Ροσμπίφ
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV