ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό κρέας από αρνίσιο λαιμό
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 κίτρινες πιπεριές
4 κόκκινες ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδο
1 φρέσκια πιπεριά τσίλι
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κλωνάρι μαϊντανού
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
5 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γεμίζετε μια πήλινη κατσαρόλα με νερό. Αλατοπιπερώνετε το αρνίσιο κρέας. Ξεφλουδίζετε και κόβετε σε κομμάτια τα σκόρδα. Ξεφλουδίζετε και κόβετε σε ροδέλες το κρεμμύδι. Κόβετε όλες τις πιπεριές σε μικρές λωρίδες.
Ζεματίζετε τις ντομάτες για 3’, αφαιρείτε φλούδα και σπόρους και τις χοντροκόβετε. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό. Ρίχνετε στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά, προσθέτετε το λάδι, το θυμάρι και αλατοπιπερώνετε.
Γεμίζετε το κρέας με τα σκόρδα και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το κρασί, σκεπάζετε και βράζετε για 40’, ενώ γυρίζετε το κρέας μια φορά στα μισά του βρασίματος.
Αφήνετε το βραστό να σταθεί, πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Αρνίσιος λαιμός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV