ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 πακέτα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι των 15 γρ.
175 ml ζεστό νερό
30 ml ελαιόλαδο
2 εσαλότ ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
μερικά κλωναράκια φρέσκιας μαντζουράνας, από τα οποία έχετε αφαιρέσει τα φύλλα και τα έχετε ψιλοκόψει, και λίγο ακόμα για γαρνίρισμα
1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
25 γρ. κομμένο σε κύβους
400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια σε κονσέρβα
400 γρ. ξηρά ριγκατόνι
25 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και λίγη για το σερβίρισμα
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι

Ρίχνετε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μπολ, τα περιχύνετε με το ζεστό νερό και τα αφήνετε να μουσκέψουν για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, τα στραγγίζετε σε ένα ψιλό σουρωτήρι που έχετε τοποθετήσει πάνω από ένα μπολ και τα πιέζετε με τα χέρια, ώστε να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.
Βάζετε στην άκρη τα μανιτάρια και φυλάτε το νερό τους. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεσαίο, βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τα εσαλότ, το σκόρδο και τα μυρωδικά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτετε τα μανιτάρια και το βούτυρο και τα ανακατεύετε, μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Ρίχνετε αρκετό αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τα ντοματάκια και το νερό από τα μανιτάρια και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.
Ύστερα σκεπάζετε το σκεύος, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Εν τω μεταξύ, βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Δοκιμάζετε τη σάλτσα και, αν χρειάζεται, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σουρώνετε τα ζυμαρικά, φυλάτε στην άκρη λίγο από το νερό, και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο ζεστό μπολ.
Τα περιχύνετε με τη σάλτσα, τα πασπαλίζετε με την τριμμένη παρμεζάνα και τα ανακατεύετε. Αν θέλετε τη σάλτσα πιο ρευστή, προσθέτετε λίγο από το νερό που φυλάξατε.
Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με μαντζουράνα και με την παρμεζάνα σε ξεχωριστά μπολ.


Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV