ΨΑΡΙ ΣΚΟΡΠΙΟΣ ΣΙΓΟΨΗΜΕΝΟ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1,5 κιλό ψάρι σκορπιό ή άλλο νόστιμο πετρόψαρο
400 γρ. κίτρινη κολοκύθα
½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε μακρουλές λεπτές φέτες
χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι
1/3 του φλιτζανιού γλυκό μοσχοστάφυλο κρασί από τη Ρόδο
αλάτι
κόκκοι μαύρου πιπεριού
½ μεγάλο ματσάκι φρέσκο δυόσμο, τα φύλλα μόνο, ψιλοκομμένα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε και κόβουμε το ψάρι σε φιλέτα. Το κόβουμε σε λωρίδες ή σε τετραγωνάκια. Καθαρίζουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα σε μεγάλους, λεπτούς κύβους.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την κολοκύθα και σοτάρουμε.
Νοστιμεύουμε με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ψάρι, χύνουμε το χυμό λεμονιού και το κρασί. Δοκιμάζουμε το αλάτι και νοστιμεύουμε αναλόγως.
Προσθέτουμε το δυόσμο. Σιγοβράζουμε μέχρι η κολοκύθα να είναι τρυφερή και το ψάρι να τεμαχίζεται.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Κίτρινη κολοκύθα , Ψάρι σκορπιός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Dimitris and Mihalis Mavrikos


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV