ΠΡΟΒΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΦΡΕΣΚΙΑΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό κρέας πρόβειο (κατά προτίμηση μπούτι)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
5 γινομένες ντομάτες
80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
80 γρ. ελιές ροδέλλα
αλάτι, πιπέρι φρέσκο
μπαχάρι ολόκληρο
θυμάρι
Πουρές φρέσκιας πατάτας
4-5 πατάτες καθαρισμένες
60 γρ. βούτυρο φρέσκο
100 ml. φρέσκο γάλα
αλάτι - πιπέρι άσπρο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το πλένουμε καλά. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λάδι και σωτάρουμε το κρέας από όλες τις πλευρές να κάνει κρούστα και στη συνέχεια το αφαιρούμε. Στο λάδι που έχει μείνει ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ξανθίνουν Προσθέτουμε στη συνέχεια και το κρέας και το χυμό της φρέσκιας ντομάτας.
Ρϊχνουμε το αλάτι με προσοχή γιατί θα προσθέσουμε αργότερα και τις ελιές που βγάζουν αλμύρα, το φρέσκο πιπέρι, λίγο φρέσκο θυμάρι και τέσσερις κόκκους μπαχάρι. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε 8 λίτρα νερό (Γιατί το πρόβειο κρέας είναι πλούσιο στο νερό).
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει το φαγητό μας και το ξαφρίζουμε. 5 λεπτά πριν βράσει το κρέας προσθέτουμε τις ελιές.
Σβήνουμε τη φωτιά όταν έχει δέσει η σάλτσα του και το κρέας ξεκολλά από το κόκκαλο.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Κρέας πρόβειο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV