ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κιλά κομμάτια κοτόπουλο
2 κομμένα κρεμμύδια
1/2 φλιτζάνι κομμένο μαϊντανό
60 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. ανακατεμένα μπαχαρικά
αλάτι και πιπέρι
500 γρ. κυδώνια

Τοποθετείτε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και τα καλύπτετε με νερό. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση, προσθέτετε το βούτυρο, τα μπαχαρικά και το ανάλογο αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 1 ώρα. Καθαρίζετε τα κυδώνια και τα κόβετε σε χοντρές φέτες. Τα ρίχνετε στο κοτόπουλο και τα αφήνετε να ψηθούν ακάλυπτα για 30’ ή μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια.
Βγάζετε το κοτόπουλο και τα κυδώνια σε μια ζεσταμένη πιατέλα. Αν η σάλτσα είναι πολλή την αφαιρείτε.
Ρίχνετε την υπόλοιπη πάνω στο κοτόπουλο και το σερβίρετε ζεστό.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV