ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 χταπόδι του 1 1/2 κιλού
1/2 κιλό κόκκινες πιπεριές
300 γρ. κρεμμύδια
1 λεμόνι
6 σκελίδες σκόρδου
1 φύλλο δάφνης
λάδι
ξύδι
αλάτι

Καθαρίζετε καλά το χταπόδι και το χτυπάτε για να μαλακώσει. Σε μια κατσαρόλα στη φωτιά με μπόλικο νερό προσθέτετε ένα φύλλο δάφνης και αρκετό αλάτι. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό ρίχνετε το χταπόδι για 1 λεπτό,το βγάζετε, περιμένετε να ξαναβράσει το νερό και ξαναρίχνετε το χταπόδι.
Επαναλαμβάνετε την διαδικασία δύο φορές ακόμη. Στη συνέχεια αφήνετε το χταπόδι να βράσει για μια ώρα. Βγάζετε το χταπόδι από το νερό, το στραγγίζετε και βγάζετε το δέρμα που έχει τυχόν απομείνει.
Ψήνετε τις πιπεριές, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε ομοιόμορφες λωρίδες. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδου, προσθέτετε το χυμό λεμονιού (που έχετε ήδη στύψει), το λάδι, το ξύδι και το αλάτι.
Τα ανακατεύετε όλα καλά και ύστερα ρίχνετε το χταπόδι. Αφήνετε να σταθεί για 2 ώρες.
Το σερβίρετε κρύο σε ατομικά πήλινα μπολ.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 ώρα και 25 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV