ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

800 γρ. φιλέτα κοτόπουλου από μπούτι
1 κιλό κολοκύθα
χυμός 4 πορτοκαλιών
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 κούπα λάδι
2 κουταλάκια δυόσμο
αλάτι και πιπέρι
1 κούπα πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε τόξα
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο

Πλένετε, καθαρίζετε και κόβετε την κολοκύθα σε μικρούς κύβους 2εκ. Πλένετε τα φιλέτα κοτόπουλου και τα τοποθετείτε απλωμένα σε μια πυρίμαχη πιατέλα. Σκορπίζετε ομοιόμορφα τους κύβους της κολοκύθας.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, το δυόσμο, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι. Ραντίζετε με το χυμό πορτοκαλιού, το κρασί και το λάδι. Σκεπάζετε την πιατέλα με ένα αλουμινόχαρτο για να βράσουν τα υλικά χωρίς να καούν.
Ψήνετε το κοτόπουλο σκεπασμένο σε φούρνο στους 200°C για 1 ώρα και ύστερα το ξεσκεπάζετε και το αφήνετε να ψηθεί για 30 λεπτά ακόμη στους 180°C.
Το αφήνετε να σταθεί για 15’ πριν το σερβίρετε.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 ώρα και 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV