ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΚΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. ταλιατέλες
Για τη γέμιση
250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα, 1 κούπα αλεύρι
2 αβγά, 50 γρ. βούτυρο
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Για τα στικς λαχανικών
1 πιπεριά πράσινη , 1 πιπεριά κόκκινη , 1 πιπεριά κίτρινη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε νερό.
Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τον κιμά με τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη κι αφήνουμε να βράσει, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Για τη μπεσαμέλ, βράζουμε σε αντικολλητικό σκεύος το περισσότερο γάλα, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε στο μίξερ το υπόλοιπο γάλα, το αλεύρι και το αβγό. Προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε με το σύρμα. Στο τέλος προσθέτουμε και το κεφαλοτύρι και χτυπάμε καλά.
Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε μικρά στικς.
Φτιάχνουμε στο ταψί μικρές φωλιές από μακαρόνια και από πάνω προσθέτουμε λίγη μπεσαμέλ, με τη βοήθεια της φόρμας κορνέ. Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η μπεσαμέλ.
Σερβίρουμε στο πιάτο τις φωλιές ζυμαριών, με λίγο κιμά και τα στικς λαχανικών στην άκρη του πιάτου.
* Μοντέρνο, αλλά και παραδοσιακό, η εμφάνισή του θα εντυπωσιάσει σίγουρα τους καλεσμένους σας!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Κιμά μοσχαρίσιο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 35 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV