ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. Πένες
1 κιλό χταπόδι
5-6 κρεμμύδια χοντροκομμένα
200 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. ντομάτες φρέσκες
2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι- πιπέρι
1 φύλλο δάφνη
1 ποτηράκι λευκό κρασί
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζετε το χταπόδι, το πλένετε, το στραγγίζετε και το βράζετε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πιει το νερό του, 30' περίπου. Το βγάζετε από την κατσαρόλα, το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το κόβετε σε κομματάκια.
Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε στο λάδι. Προσθέτετε το χταπόδι ξανά και, μόλις ροδίσει και αυτό, σβήνετε με το κρασί.
Στη συνέχεια ρίχνετε τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες από το μύλο, τη δάφνη, το σκόρδο, ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.
Αφήνετε το χταπόδι να βράσει και να μείνει με αρκετή σάλτσα. Βράζετε τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζετε και τα σερβίρετε σε βαθιά πιατέλα. Ρίχνετε από πάνω το χταπόδι με τη σάλτσα του (αφού αφαιρέσετε τη δάφνη), ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : ΚΡΗΤΗ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV