ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΨΗΤΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 ή 2 μπούτια 3.500 γρ. από κατσικάκι
1 κουταλιά ρίγανη
2 κουταλιές θυμάρι
1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι δεντρολίβανο
αλάτι και πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδου
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
50 γρ. λάδι
50 γρ. λευκό κρασί

Μια ώρα πριν το ψήσιμο ανακατεύετε τη ρίγανη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, το αλάτι, το πιπέρι και τη δάφνη (κόβετε το φύλλο σε κομματάκια). Αλείφετε το κρέας με λάδι,με τη βοήθεια ενός πινέλου και μετά το πασπαλίζετε με τα αρωματικά χόρτα. Τοποθετείτε το μπούτι σε πήλινο δοχείο ή σε ταψί από πυρίμαχο υλικό με το κόκαλο του κρέατος στο κάτω μέρος του ταψιού.
Ρίχνετε ένα φλιτζάνι νερό και το βάζετε να ψηθεί σε ζεστό φούρνο σε θερμοκρασία 200°C. Μέσα σε ένα μπολ βάζετε το λάδι, το κρασί και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα χτυπάτε να γίνουν μια κρέμα. Μόλις αρχίσει να ροδίζει το κρέας, ανοίγετε το φούρνο και το αλείφετε με το διάλυμα που έχετε στο μπολ.
Επαναλαμβάνετε πολλές φορές μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η επιφάνεια του κρέατος. Γυρίζετε το κρέας από την άλλη πλευρά, ρίχνετε λίγο νερό αν χρειαστεί και συνεχίζετε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να ψηθεί το κρέας μιάμιση ώρα και να τελειώσει η σάλτσα.
Στο τέλος του ψησίματος φροντίζετε να υπάρχει λίγη σάλτσα ώστε να περιχύσετε το κρέας κατά το σερβίρισμα. Κόβετε το κρέας σε φέτες, αφαιρώντας το κόκκαλο και το σερβίρετε με λαχανικά εποχής ή ρύζι πιλάφι.

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΨΗΤΟ
Κύριο Συστατικό : μπούτι από κατσικάκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 ώρα και 30 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV