ΚΟΦΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

175 γρ. κουνουπίδι, χωρισμένο σε μικρά κλωναράκια
175 γρ. μπουκέτα μπρόκολο, χωρισμένα σε μικρά κλωναράκια
350 γρ. κοφτά μακαρόνια
45 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
45 ml κουκουνάρι
1 σακουλάκι κρόκο σε σκόνη, αραιωμένο σε 15 ml ζεστό νερό
15-30 γρ. σταφίδα
30 ml πελτέ λιαστής ντομάτας
4 αντζούγιες σε ελαιόλαδο, από μπουκάλι ή κονσέρβα, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες και μερικές αντζούγιες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
φρεσκοτριμμένο πεκορίνο για το σερβίρισμα

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βράζετε το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 3 λεπτά. προσθέτετε το μπρόκολο και τα βράζετε για 2 λεπτά ακόμη. Με μία μεγάλη τρυπητή κουτάλα, βγάζετε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και τα αφήνετε στην άκρη.
Ρίχνετε τα ζυμαρικά στο νερό όπου βράσατε τα λαχανικά και τα βράζετε ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία, μέχρι να γίνουν al dente.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το λάδι σε μία μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και βάζετε την κατσαρόλα πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει το κρεμμύδι, και συγχρόνως ανακατεύετε. Προσθέτετε το κουκουνάρι, το κουνουπίδι και το μπρόκολο, καθώς και το νερό με τον κρόκο. Προσθέτετε τις σταφίδες, τον πελτέ λιαστής ντομάτας και λίγο νερό από την κατσαρόλα όπου βράσατε τα ζυμαρικά, μέχρι το μείγμα των λαχανικών να αποκτήσει μορφή σάλτσας. Τέλος, προσθέτετε άφθονο πιπέρι.
Ανακατεύετε καλά τα υλικά, τα βράζετε για 1-2 λεπτά και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες αντζούγιες. Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε μέσα στο μείγμα των λαχανικών. Ανακατεύετε ξανά και συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
Μοιράζετε αμέσως τα ζυμαρικά σε τέσσερα ζεστά μπολ και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πεκορίνο. Αν σας αρέσουν οι αντζούγιες, μπορείτε να προσθέσετε 1-2 σε κάθε μερίδα, ολόκληρες.

ΚΟΦΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
Κύριο Συστατικό : Κουνουπίδι , Μπρόκολο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης:
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV