ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. στήθος γαλοπούλας
4 σκελίδες σκόρδου
1/2 καυτερή πιπεριά τσίλι
1 λεμόνι
1 κουταλιά βούτυρο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι

Ξεκοκκαλίζετε, αφαιρείτε την πέτσα και κόβετε το στήθος σε 4 φιλέτα.
Ξεφλουδίζετε και κόβετε σε φέτες το σκόρδο. Στύβετε μισό λεμόνι και κόβετε σε φέτες το υπόλοιπο. Αλέθετε την πιπεριά.
Σε ένα ταψί ρίχνετε το λάδι,τα σκόρδα,την πιπεριά και τα σοτάρετε για 4’. Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν,προσθέτετε 4 κουταλιές χυμό λεμονιού και ανακατεύετε.
Αλατίζετε και αλείφετε με βούτυρο τα κομμάτια γαλοπούλας. Τα βάζετε σε ένα ταψί και τα ψήνετε για 5’ αφού τα γυρίσετε μια φορά στα μισά του ψησίματος.
Περιχύνετε με τη σάλτσα σκόρδου τα στήθη γαλοπούλας και τα ψήνετε για 1’ ακόμη.
Τα σερβίρετε ζεστά,συνοδεύοντας με πουρέ πατάτας ή με πατάτες στον ατμό.

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΣΤΗΘΟΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ
Κύριο Συστατικό : στήθος Γαλοπούλα στήθος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV