ΠΙΛΑΦΙ ΕΣΠΑΝΙΟΛ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

200 γρ. ρύζι
4 κουταλιές λάδι
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 κρεμμύδι
200 γρ. αρακά
6 ντομάτες
150 γρ. μανιτάρια
200 γρ. φασολάκια φρέσκα

Πλένετε το ρύζι με κρύο νερό. Το βάζετε σε ανάλογη κατσαρόλα, το σκεπάζετε με κρύο νερό αλατισμένο, και το αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα, κόβετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και τα καβουρδίζετε στο λάδι. Μόλις ροδίσουν τα βγάζετε από την κατσαρόλα, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος.
Ρίχνετε μέσα το λάδι, τον αρακά και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες από τους σπόρους, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά λίγα λεπτά. Προσθέτετε και τα μανιτάρια και τα αφήνετε να βράσουν λίγο ακόμη.
Καθαρίζετε τα φασολάκια και τα βάζετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια. Βάζετε το ρύζι σε σουπιέρα, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύετε.
Τα φορμάρετε με τη φόρμα που θέλετε και σερβίρετε το ρύζι ζεστό, περιχυμένο σε σάλτσα του κρέατος, αν θέλετε.

ΠΙΛΑΦΙ ΕΣΠΑΝΙΟΛ
Κύριο Συστατικό : Ρύζι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV