ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 λαβράκι του 1 1/2 κιλού
1 ποτήρι λάδι
1 1/2 κούπα νερό
1/2 κιλό πατάτες
1 κουταλιά αλεύρι
3 κουταλιές κόκκινο πιπέρι
αλάτι και πιπέρι
Για το ψιλοκομμένο μείγμα
2 αποξηραμένες πιπεριές τσίλι
1 κεφάλι σκόρδου

Σε ένα γουδί λιώνετε τις πιπεριές τσίλι και το σκόρδο με λίγο αλάτι μέχρι να ενωθούν σε ένα μείγμα. Ζεσταίνετε λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε το ψιλοκομμένο μείγμα,ανακατεύοντας συνεχώς,προσθέτετε το αλεύρι,το αφήνετε λίγο να ροδίσει, προσθέτετε το κόκκινο πιπέρι, ανακατεύετε γρήγορα και ραντίζετε με το νερό.
Αφήνετε το μείγμα να φτάσει σε σημείο βρασμού και ρίχνετε τις ξεφλουδισμένες πατάτες κομμένες σε φέτες. Κόβετε το λαβράκι σε φέτες,αλατοπιπερώνετε και αλευρώνετε. Όταν βράσουν οι πατάτες προσθέτετε τις φέτες του ψαριού,τις αφήνετε να βράσουν για 5’ ανακινώντας κυκλικά την κατσαρόλα για να μην διαλυθεί το ψάρι.
Η σάλτσα δε θα πρέπει να καλύπτει εντελώς τις φέτες του ψαριού. Σερβίρετε στην ίδια κατσαρόλα.

ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Κύριο Συστατικό : Λαβράκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV