ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

12 φτερούγες κοτόπουλου
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Σουσάμι
Για την καραμέλα
6 κουταλιές ζάχαρη
1/2 κουταλάκι νερό
6-7 σταγόνες λεμόνι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Τηγανίζετε τις φτερούγες και τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.
Στο μεταξύ, ετοιμάζετε την καραμέλα. Βάζετε σε τηγάνι τη ζάχαρη, το νερό και το λεμόνι. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει το μείγμα και να γίνει αραιή καραμέλα.
Την κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε λίγο να κρυώσει για να δέσει, προσέχοντας όμως να μην πήξει εντελώς.
Πρέπει να παραμείνει ρευστή (πιο αραιή από μέλι). Βουτάτε την κάθε φτερούγα ξεχωριστά στην καραμέλα, ώστε να καλυφθεί ελαφρά, και στη συνέχεια πασπαλίζετε με το σουσάμι.

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο Φτερούγες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 3
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV