ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. παπαρδέλες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
8 μύδια με το κέλυφος
8 γαρίδες αποφλοιωμένες
200 γρ. χταπόδι βρασμένο
400 γρ. σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
100 ml. κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, βασιλικό
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζουμε τις παπαρδέλες για 10 λεπτά, τις στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το βρασμένο νερό των ζυμαρικών. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο. Ξεπλένουμε τα μύδια και αφαιρούμε την τριχιά.
Αποφλοιώνουμε τις γαρίδες και κόβουμε το βρασμένο χταπόδι σε φέτες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο. Αφού μαλακώσουν, τα σβήνουμε με το κρασί.
Βάζουμε το χταπόδι, τις γαρίδες για περίπου 4 λεπτά σκεπασμένα και τα αφήνουμε να βράσουν. Ρίχνουμε τη σάλτσα, το αλάτι, το πιπέρι, τα μύδια και συμπληρώνουμε με το νερό των ζυμαρικών.
Τα βράζουμε για περίπου 7 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε ελαφρώς τις παπαρδέλες με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε το θυμάρι, το βασιλικό και την κρέμα γάλακτος για 2 λεπτά, μέχρι να δέσουν.

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Κύριο Συστατικό : Μύδια , Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV