ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΡΙΚΟΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 δόση ζύμης με αυγά
φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Για τη γέμιση:
40 γρ. βούτυρο
175 γρ. φρέσκα φύλλα από σπανάκι, καθαρισμένα, πλυμένα και ψιλοκομμένα
200 γρ. τυρί ρικότα
25 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
μοσχοκάρυδο
1 μικρό αυγό
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη σάλτσα:
50 γρ. βούτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Πρώτα φτιάχνετε τη γέμιση. Λιώνετε το βούτυρο σε μία μέτρια κατσαρόλα, προσθέτετε το σπανάκι μαζί με αλάτι και πιπέρι. Το σοτάρετε σε μέτρια φωτιά για 5-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαραθεί και να μαλακώσει. Δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε, μέχρι να εξατμιστεί το νερό και το σπανάκι να γίνει αρκετά στεγνό. Ρίχνετε το σπανάκι σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει.
Στη συνέχεια προσθέτετε τη ρικότα, την τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Τα χτυπάτε καλά ώστε να αναμιχθούν, τα δοκιμάζετε, και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε το αυγό και τα χτυπάτε καλά.
Παίρνετε ένα τέταρτο της ζύμης και με τον παρασκευαστή ζυμαρικών την ανοίγετε σε μία λωρίδα μήκους 90 εκατοστών-1 μέτρου. Κόβετε τη λωρίδα με ένα αιχμηρό μαχαίρι σε δύο κομμάτια μήκους 45-50 εκατοστών (αυτό μπορεί να γίνει και κατά το άνοιγμα της ζύμης, αν το μήκος του φύλλου δεν επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό του).
Με ένα κουταλάκι, παίρνετε μία μικρή ποσότητα από τη γέμιση και σχηματίζετε 10-12 λοφίσκους στη μία λωρίδα κατά μήκος της μίας πλευράς, με ίση απόσταση ανάμεσά τους. Με ένα πινέλο, βρέχετε τη ζύμη γύρω από τον κάθε λοφίσκο και στη συνέχεια διπλώνετε την καθαρή πλευρά της λωρίδας πάνω από τη γέμιση. Ξεκινώντας από την κλειστή πλευρά, πιέζετε με τις άκρες των δακτύλων σας γύρω από τον κάθε λοφίσκο σπρώχνοντας τον αέρα, ώστε να βγει από την ανοιχτή πλευρά.
Πασπαλίζετε τη ζύμη με λίγο αλεύρι. Χρησιμοποιώντας έναν αυλακωτό τροχό κοπής για ζυμαρικά, κόβετε τα δύο πλαϊνά μέρη της λωρίδας και στη συνέχεια κόβετε τη ζύμη μεταξύ των λοφίσκων της γέμισης, ώστε να σχηματίσετε μικρά, τετράγωνα σχήματα.
Τοποθετείτε τα ραβιόλι πάνω σε αλευρωμένες πετσέτες κουζίνας, τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη, ώστε να φτιάξετε συνολικά 80-90 ραβιόλι.
Ρίχνετε τα ραβιόλι σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα βράζετε για 4-5 λεπτά. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη σάλτσα.
Σε μία μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, την κρέμα και την παρμεζάνα, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η παρμεζάνα. Δυναμώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 1-2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το πολύ νερό. Συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι.
Σουρώνετε τα ραβιόλι και τα μοιράζετε σε οκτώ μεγάλα βαθιά πιάτα που έχετε ζεστάνει. Τα ραντίζετε με τη σάλτσα και τα σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.


Κύριο Συστατικό : Σπανάκι , Ρικότα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 8-10
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV