ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κονσέρβα ντοματάκια 400 γρ.
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
50γρ. παρμεζάνα
75 γρ. βούτυρο
1 κ.σ.ελαιόλαδο
350 γρ. ρύζι για ριζότο Αρμπόριο ή Καρναρόλι
125 ml λευκό ξηρό κρασί
1-2 κ.σ.πάστα ελιάς
100 γρ. μικρές μαύρες ελιές
αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 χούφτα φυλλαράκια φέσκου βασιλικού

Σουρώνουμε τα ντοματάκια,φυλάμε το ζωμό τους και τον ανακατεύουμε με το ζωμό κοτόπουλου. Κόβουμε τα ντοματάκια σε μεγάλα κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ζωμό ώσπου να πάρει βράση και τον φυλάμε ζεστό.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα ψιλοκόβουμε. Τρίβουμε την παρμεζάνα. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 25 γρ. βούτυρο και το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να λαδωθεί καλά.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά. Μόλις πιεί το ρύζι τα υγρά του ρίχνουμε με την κουτάλα της σούπας 1 κουταλιά ζωμό και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ώσπου να σωθεί ο ζωμός και το ριζότο να αποκτήσει κρεμώδη υφή αλλά το ρύζι να κρατάει ακόμη.
Αυτό θα διαρκέσει 20’ περίπου. 5’ περίπου πριν γίνει το ρύζι,προσθέτουμε τα ντοματάκια,την πάστα ελιάς και τις ελιές και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Μόλις γίνει το ρύζι απομακρύνουμε από τη φωτιά,προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο,τη μισή παρμεζάνα και τα φυλλαράκια βασιλικού και ανακατεύουμε δυνατά.
Αφήνουμε το ριζότο σκεπασμένο να τραβήξει για 4’. Μοιράζουμε το ριζότο σε ζεσταμένα πιάτα και τρίβουμε λίγο πιπέρι από το μύλο. Σερβίρουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα σε ξεχωριστό μπολάκι.

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ
Κύριο Συστατικό : Ρύζι Αρμπόριο ή Καρναρόλι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV