ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

700 γρ. σπάλα από μοσχάρι σε μπουκιές
500 γρ. κατεψυγμένο αρακά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 κοπανισμένη σκελίδα σκόρδο
100 ml λευκό κρασί
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
αλεύρι
λάδι
αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλύνετε, κόψτε τα κρεμμυδάκια, στραγγίστε τα και σκουπίστε τα. Αλευρώστε το κρέας, βάλτε το στο στραγγιστήρι και τινάξτε το για να φύγει το επιπλέον αλεύρι.
Σοτάρετε το σκόρδο στην κατσαρόλα, με 4 κουταλιές λάδι και αφαιρέστε το. Προσθέστε το κρέας και ροδίστε το σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντάς το.
Ξεπλύνετε τον αρακά, ρίξτε τον στην κατσαρόλα, προσθέστε το κρεμμυδάκι, σοτάρετε λίγο, ρίξτε το μισό μαϊντανό, αλατοπιπερώστε και συνεχίστε το σοτάρισμα.
Περιχύστε με κρασί το κρέας, ανακατέψτε, σκεπάστε το σκεύος και συνεχίστε το ψήσιμο για 40-50 λεπτά, προσθέτοντας λίγο ζεστό νερό αν το κρέας στεγνώσει πολύ.
Σερβίρεται με τον υπόλοιπο μαϊντανό.


Κύριο Συστατικό : Μοσχαράκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV