ΦΑΣΟΛΑΔΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250-300 γρ. φασόλια
2 κρεμμύδια
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 καρότα κομμένα σε φέτες
Λίγο σέλινο
1 κούπα ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζουμε τα φασόλια σε νερό να μουσκέψουν τουλάχιστον για 8-10 ώρες.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και ρίχνουμε τα φασόλια.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και αλάτι. Προαιρετικά ρίχνουμε και 2-3 πατάτες κυδωνάτες κομμένες, για να χυλώσει καλύτερα.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2 ½ ώρες στην κατσαρόλα ή για μια ώρα στην χύτρα.
Πέντε λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι της κουζίνας προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σέλινο ψιλοκομμένο.
Σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή με λίγο φρέσκο τριμμένο πιπέρι.


Κύριο Συστατικό : Φασόλια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά & 8 Ώρες μούλιασμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 2 Ώρες & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV