ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΑΦΡΑΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 μπούτια κατσικάκι
2 σκελίδες σκόρδο
Δεντρολίβανο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Κληματόβεργες
5 – 10 πατάτες μέτριες
Λευκό κρασί
Ζωμό σαφράν
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα δεντρολίβανου
1 λίτρο νερό
2 Κύβους βοδινού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Μαρινάρουμε το κατσικάκι σε λάδι με αλάτι, πιπέρι και σκόρδο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
Στρώνουμε ένα ταψί με τις κληματόβεργες και τοποθετούμε από πάνω το κατσίκι και τις πατάτες κομμένες.
Περιχύνουμε με το κρασί, ελαιόλαδο και ζωμό σαφράν (αντί για νερό). Ψήνουμε στους 180οC για 1 ½ ώρα περίπου.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα δεντρολίβανου, τον ζωμό, προσθέτοντας και τα υγρά από το ταψί. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και λίγο δεντρολίβανο. Σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε υγρή ντεμί γκλας.
Αφήνουμε να βράσει και την περιχύνουμε πάνω στο κρέας.


Κύριο Συστατικό : Μπούτια κατσικάκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά & 8 Ώρες μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV