ΦΕΤΕΣ ΣΟΛΩΜΟΥ ΜΕ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 φέτες σολωμού (από 180γρ.)
50 γρ. βούτυρο
250 γρ. ανάμεικτα μανιτάρια π.χ. πλευρώτοι και σιτάκε
1 εσαλότ
200 ml ζωμός λαχανικών
2 κ.γ. κορν φλάουρ
1/2-1 κ.γ. μουστάρδα
4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
3 κλωναράκια εστραγκόν
1 κ.γ. ξύδι λευκού κρασιού
αλάτι και πιπέρι καγιέν

Πλένουμε και σκουπίζουμε το ψάρι. Ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο και τηγανίζουμε τον σολωμό και από τις δύο πλευρές.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ίσα κομμάτια τα μανιτάρια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσαλότ και το σοτάρουμε ελαφρά στο υπόλοιπο βούτυρο.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας και σοτάροντας τα μανιτάρια και τέλος σβήνουμε με τον ζωμό σιγοβράζοοντας για 3-5’.
Αναμειγνύουμε το κορν φλάουρ με λίγο νερό,προσθέτουμε τη μουστάρδα και δένουμε με αυτό την παρασκευή,προσθέτοντας εν συνεχεία την κρέμα γάλακτος.
Πλένουμε και τινάζουμε το εστραγκόν, μαδάμε τα φυλλαράκια και τα ψιλοκόβουμε. Τα προσθέτουμε στα μανιτάρια.
Καρυκεύουμε τη σάλτσα με το ξύδι,αλάτι και πιπέρι και την προσθέτουμε πάνω στο σολωμό.


Κύριο Συστατικό : Σολωμός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV