ΠΕΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 πέστροφες μεσαίου μεγέθους
200 γρ. άπαχο ζαμπόν
2 χοντρά πράσα
3 κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
3 σκελίδες σκόρδου
1/2 κουταλάκι πάπρικα
1 φύλλο δάφνης
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
ζωμός ψαριού
λάδι
αλάτι και πιπέρι

Πλένετε και κόβετε σε ζουλιέν (σε πολύ μικρές λωρίδες) όλα τα λαχανικά. Κόβετε το ζαμπόν σε μικρά κομμάτια. Αφαιρείτε τα εντόσθια και πλένετε προσεκτικά τις πέστροφες.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι με καυτό λάδι σοτάρετε τα λαχανικά και το μισό ζαμπόν. Προσθέτετε το λευκό κρασί και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 10’. Συμπληρώνετε το αλάτι.
Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το βάζετε σε μια αντικολλητική πιατέλα. Γεμίζετε τις πέστροφες με το υπόλοιπο μισό ζαμπόν,τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε σε ένα άλλο τηγάνι με καυτό λάδι.
Βγάζετε τις πέστροφες από το τηγάνι και τις αλατίζετε. Στο λάδι που απέμεινε σοτάρετε την πάπρικα,προσθέτετε το φύλλο δάφνης και ραντίζετε με τον ζωμό ψαριού.
Τοποθετείτε τις πέστροφες πάνω στα λαχανικά και ραντίζετε με το μείγμα σοταρισμένης πάπρικας. Βάζετε τις πέστροφες στο φούρνο και ψήνετε για 5’.
Τις σερβίρετε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Πέστροφα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV