ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό φιλέτο μοσχαρίσιο
100 γρ. νωπό μπέικον σε 2 κομμάτια
4 καρότα
1 ποτήρι λευκό κρασί
2 κρεμμύδια
1 φύλλο δάφνης
αλάτι
τριμμένο πιπέρι
χοιρινό λίπος
200 γρ. μανιτάρια

Κόβετε το μπέικον σε λωρίδες. Ξεφλουδίζετε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβετε σε ροδέλες πάχους 0,5εκ. πλένετε τα μανιτάρια και τα κόβετε στα τέσσερα.
Γεμίζετε το φιλέτο με τις λωρίδες του μπέικον. Πασπαλίζετε το κρέας με αλάτι και πιπέρι και το βάζετε σε ένα ταψί. Γύρω του βάζετε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε ροδέλες,ένα φύλλο δάφνης,σκορπίζετε μερικά κομματάκια λίπους και ραντίζετε με λευκό κρασί.
Το βάζετε σε μέτριο φούρνο και ψήνετε το κρέας με τα υλικά για 30 ή 40 λεπτά ραντίζοντας συχνά με τη σάλτσα του. Μόλις τελειώσει το ψήσιμο βάζετε το κρέας σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και το γαρνίρετε με τα μανιτάρια που προηγουμένως έχετε σοτάρει σε βούτυρο.
Κόβετε το κρέας στο τραπέζι με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού. Το σερβίρετε και το ραντίζετε με τη σάλτσα που έχετε σουρώσει.


Κύριο Συστατικό : φιλέτο μοσχαρίσιο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV