ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
250 γρ. κανελόνια
300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
400 γρ. ντοματάκι κονκασέ
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
100 γρ. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για να φτιάξουμε την γέμιση, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και μαραίνουμε το μισό κρεμμύδι, τα μανιτάρια μαζί με το ψιλοκομμένο καρότο, 1 σκελίδα σκόρδο και 1 κουταλιά τοματοπολτό.
Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σπυρωτός. Ρίχνουμε 100 γρ. ντοματάκι και 1 ποτήρι λευκό κρασί. Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το δαφνόφυλλο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι.
Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ. Περιχύνουμε με σάλτσα ντομάτα, την οποία φτιάχνουμε ζεσταίνοντας το μισό ελαιόλαδο, με το μισό κρεμμύδι, το σκόρδο, το ντοματάκι, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 180o C.
Συνοδεύουμε με τυρί τριμμένο ή φέτα.


Κύριο Συστατικό : Κανελόνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV