ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΑΡΙΝΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
8 μπουτάκια κοτόπουλο
75 ml λάδι
75 ml άσπρο κρασί
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3-5 σταγόνες ταμπάσκο
1 σκελίδα σκόρδο
5 κλωναράκια δεντρολίβανο

Βάζουμε το λάδι με το άσπρο κρασί σε μια κατσαρόλα.Προσθέτουμε αλάτι,με πιπέρι και ταμπάσκο.Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε εκεί μέσα.
Πλένουμε το δεντρολίβανο,το τινάζουμε να στεγνώσει,μαδάμε τα βελόνια του και τα ρίχνουμε στα υλικά μέσα στην κατσαρόλα.
Τα βράζουμε όλα μαζί και τα αφήνουμε έπειτα να κρυώσουν.Αναμειγνύουμε τα μπουτάκια το κοτόπουλο με τη μαρινάδα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν περίπου 30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 200 βαθμούς.Βγάζουμε τα μπουτάκια από τη μαρινάδα και τη βάζουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε τα μπουτάκια επάνω σε μια σχάρα και τα ψήνουμε 25-35 λεπτά γυρνώντας τα κάθε τόσο.Ταυτόχρονα,τα αλείφουμε ξανά και ξανά με τη μαρινάδα.
Με αυτό το πιάτο ταιριάζει κι ένα γλυκόξινο ντιπ.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , γκριλ
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV